Pronorm Y-Line kitchen in Twickenham

About Project

The Client Brief

A new extension had created a long room with a skylight. The client specifically wanted a combination of white units with contrasting dark units. They also wanted an island that would house the sink – and could seat 4 – 5 people. They also had a separate utility room.

The Challenge

The length of the space was 4 – 5 meters long and there was also a big structural column to work with. The client also had a very large american style freezer we needed to accommodate into the design.

What we did

The length of the room lent itself to a straight run of white units, these were then contrasted with a dark coloured island. We used two different coloured worktops to balance the use of dark and light

The large american freezer we placed towards the centre of the space rather than hiding it away at the end of the room – as it would be easier when eating etc and created a nice feature.

Products used

  • Wall units: Pro Norm Y-line – super white gloss
  • Island: Y-line Rift oak
  • Worktops: Silestone Cemento Spa in suede finish
  • Splashback: White Storm

End result

Really good use of space, client was very happy with end result.

Project Details
  • Categories:Y-Line